Известие

Collapse
No announcement yet.

Пръскалки на чистачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пръскалки на чистачките

Здравейте, колеги!
    Искам да попитам как се регулират пръскалките на предното стъкло на Алфа 147 навътре и навън. За нагоре-надолу е ясно, че е от винтчето отстрани на пръскалката, но на мен ми трябва да ги прибера малко по към центъра на стъклото, че сега като пръсна и измивам цялата кола отстрани
    Също съм забелязал, че ако ги настроя на височина да са добре при спряла кола, при скорост над 90 км/ч струята не стига до никъде, но това няма как да се избегне, та с него съм се примирил.
    Благодаря предварително!
    Поздрави!

Не мисля, че се регулират странично. И моите не си ги харесвам много -пръскат на където си искат, запушват се често. Прочиствам ги с игличка от време на време и ги понасочвам ужким на някъде, ама незадоволително. Не съм си поставил още за цел да ги сменям, но друг е въпросът и че не съм измислил още с какво. Според мен идеалният вариант биха били пръскалки тип "мъгла", каквито са на новите Пежа и Ситроени (сигурно и на други), но не знам кои имат подходящо захващане. Те омокрят едновременно цялото стъкло, а не пръскат в няколко точки и да чакаш после водата да я разнесат чистачките, като пропускаш момента с търкането "на сухо", докато се намокри цялото стъкло. По други форуми има доста теми за тунинговане и замяна на пръскалки с такива от други модели автомобили. Тук не съм срещал такава тема, но не съм и търсил де.

Comment

Знам ги този тип пръскалки. Доста са ефективни и мисля, че харчат по-малко вода. Само не съм сигурен дали не им трябва по-високо налягане на водата, за да работят коректно.
      Ще се поразровя да видя, дали ще намеря нещо подходящо

Comment

Сложете си по едно филтърче от 1лв преди пръскалките и няма да имате ядове със задръстването, 100% действа на моята кола от 2години.
        Иначе по темата, можеш да си вземеш някакви други тунинг(разбирай аксесоарни) пръскалки които да пасват на мястото на тия, почти всички се нагласят както във височина така и настрани. Като купих колата оригиналните ми се бяха задръстили яко(то не бе киснене в оцет, кво ли не ги правих и ЦЪ), смених ги с аксесоарни и сложих филтърче, след това ми подариха оригинални(незадръстени) и до сега си кютам с тях.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Така и така стана въпрос за пръскалки, та да питам, дали някой няма под ръка снимка на пръскалката или по-точно на захващането й, за да мога да видя нагледно какво да търся. Да не разглобявам предварително...

Comment

Малко е грозна снимката, но такава имам.Натиска се от страни и се вади. Може да се свали и без да се маха кората.
            А за почистването на пръскалите - нанизва се едно маркуче, а на другия му край спринцовка. Потапяте пръскалката във вода и със спринцовката се изсмуква вода, докато спре да излиза мръсотия.
            Attached Files
            Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

А как се настройват на височина при положение,че отстрани където някога е имало процеп за отвертка сега е намачкано и нищо не става?
              С игла пробвах но не помръдва освен да търся нови?
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
                Здравейте, колеги!
                Искам да попитам как се регулират пръскалките на предното стъкло на Алфа 147 навътре и навън. За нагоре-надолу е ясно, че е от винтчето отстрани на пръскалката, но на мен ми трябва да ги прибера малко по към центъра на стъклото, че сега като пръсна и измивам цялата кола отстрани
                Също съм забелязал, че ако ги настроя на височина да са добре при спряла кола, при скорост над 90 км/ч струята не стига до никъде, но това няма как да се избегне, та с него съм се примирил.
                Благодаря предварително!
                Поздрави!
                Най-добре се регулират, като си смениш трипътника или поне мембраната му. При мен пръскаха едно към гьотере - 2 пръскат високи 1 ниско 1 на майната си докато накрая лявата 4-ка тотално спря да пръска,а дясната само пкаеше. Прочиствах, продухвах-никакъв ефект. Накрая разглобих корите и забелязах, че трипътника пръска 90 градуса спрямо посоката на водата и повечето вода отива при вентилатора на парното но не и на стъклото. Свалих, разглобих и вътре е бати и италянската изцепка - възможно най-тъпия възратен клапан мислен от човек. Взех един подобен клапан от 147 задна пръскалка, прехвърлих мембраната с пружината и сега всичко си пръска където си трябва и няма ход на сухо, джама се мокри обилно и тогава почва чистенето. Пробвай първо с тоя клапан.
                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

На повечето фиати след 2000г. са с такива като нашите само че по дървени?
                  156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                  KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                  Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                  Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                  X